Връщане, замяна и отказ на стока

ПРАВО НА ОТКАЗ 

Клиентът има право да откаже получаването на заявената за покупка от него стока, когато тя му е доставена при едно от следните условия:

- доставената стока явно не съответства на заявената за покупка от Клиента и това може да се установи чрез обикновения й преглед. 

- цената, която Клиентът следва да заплати, не съответства на дължимата цена.

- при несъответствие между заявената за покупка и доставената стока, което не е било възможно да бъде установено в момента на доставката. 

При отказ за получаване на стоката, извън случаите, описани по-горе, отказът се счита за неоснователен и Клиентът дължи заплащане на разходите за доставка и връщане на стоката. 

Ако при самото получаване на стока, тя е с нарушена или разкъсана опаковка поради неправилно транспортиране или има липси, Клиентът следва незабавно да се свържете с Продавача или да откаже да приеме стоката. Тези обстоятелства се  удостоверяват писмено със забележка в товарителницата на куриера. Изготвя се протокол, в който е описано констатираното състояние на пратката и опаковката й. В изготвения протокол, задължително има подпис и на упълномощения служител на куриерската фирма, която извършва доставката. В случай че Клиентът приеме пратката на своя отговорност и не предяви своите претенции пред куриера, или липсва име и подпис на упълномощения служител на куриера, рекламацията се счита за недействителна


ПРАВО НА ВРЪЩАНЕ 

Клиентът има право да върне доставената стока/стоки, изцяло съобразено с българското законодателство в 14 (четиринадесет) дневен срок без да посочва причини , като е длъжен да спази следните изисквания :

 • Да бъде запазен търговския вид на продукта, както и оригиналната опаковка 

 • Опаковката не трябва да е разкъсана и повредена, трябва да е във вида, в който е получена. 

 • Не трябва да има следи от употреба.

 • Продуктът не трябва да бъде използван.

 • Продуктът следва да е придружен с документите за продажба (фактура и/или касова бележка).


 • Продукти, които не отговарят на горните изисквания, няма да бъдат приети обратно от нас.


ВАЖНО! Транспортните разходи за връщане на стоката са за сметка на клиента. Връщането на стоката трябва да се осъществи от лицензирана куриерска фирма до адреса на puholin.com или лично Вие да я доставите до нашия офис.

След приемане на върната стока ще се свържем с Вас, за да Ви информираме, че сме получили пратката и сумата ще бъде възстановена в срок от 7 работни дни. Връща се сумата от стойността на изпратената стока.

Сумата се връща по начина, по който е извършена продажбата:
-Куриер-наложен платеж 
-Лично в нашия офис в брой 
-Банкова сметка

*или по друг начин, който е изрично съгласуван с нас.

За да върнете продукт трябва да се свържете с нас на някой от посочените телефони в раздел: контакти, за да уточним подробности по адреса за връщане и начина на възстановяване на сумата на продукта.

За да упражните правото си на отказ, трябва да попълните Формуляра за отказ, който следва да ни изпратите на имейла.


ПРАВО НА ЗАМЯНА

Клиентът има право да замени доставената стока/стоки, изцяло съобразено с българското законодателство в 14 (четиринадесет) дневен срок , като е длъжен да спази следните изисквания :

 • Да бъде запазен търговския вид на продукта, както и оригиналната опаковка 

 • Опаковката не трябва да е разкъсана и повредена, трябва да е във вида, в който е получена. 

 • Не трябва да има следи от употреба.

 • Продуктът не трябва да бъде използван.

 • Продуктът следва да е придружен с документите за продажба (фактура и/или касова бележка).


 • Продукти, които не отговарят на горните изисквания, няма да бъдат приети  обратно от нас и съответно няма да бъдат заменени.


Mоже да замените закупен продукт за друг/и с по-малка, равна или по-голяма стойност, като съответно Ви се приспадне или доплатите разликата, ако има такава.

ВАЖНО! Транспортните разходи за замяна и в двете посоки са за сметка на клиента. Връщането на стоката трябва да се осъществи от лицензирана куриерска фирма до адреса на puholin.com или лично Вие да я доставите до нашия офис.

След приемане на върната стока ние ще се свържем с Вас, за да Ви информираме, че сме получили пратката и да ви потвърдим че изпращаме тази, с която желаете да я замените.